top of page
  • Yazarın fotoğrafıErol Polat

Yatırım yapmaya hazır mısınız?


Yaz tatili, sıcaklar, sıcakların getirdiği uykusuzluk filan derken epey ihmal ettim blog yazılarımı, sizlerle tekrar buluşmak güzel 😊

Bugüne kadar yazılarımı okuyanlar zaten yatırım yapmaya karar vermiş, en azından temel anlamda çeşitli varlık sınıflarını, bunların nasıl dinamiklerle hareket ettiğini öğrenmiştir.


Yatırım yapmaya hazır mısınız? Hazırsınız, hadi başlayalım.

Önce yatırım yaparken şunları kendinize kural olarak alın, pişman olmayacaksınız.


  1. Yatırım vadeniz ne kadar? Bir yatırım portföyü oluştururken, ilk olarak ne kadar bir süre boyunca yatırım yapacağınızı belirleyin. Yatırım vadesi önemli. Eğer yatırımınızı bir ay sonra ödemenizde kullanacaksanız riskli enstrümanlardan kaçınmanız gerekir, eğer uzun süreli bir yatırım düşünüyorsanız hisse senetlerine ağırlık vermeyi tercih edebilirsiniz.

  2. Şimdi başlayın. Birikiminizin oluşmasında en önemli faktör zamandır ve finansal geleceğinizle ilgilenmeye başlamanız için hiçbir zaman çok erken (veya çok geç) değildir.

  3. Yaşamınıza uygun yatırım yapın. Portföyünüzü tasarlarken birtakım yaşam tarzı faktörlerini göz önüne almanız gerekir. Yaşınızla birlikte, şu gibi faktörleri göz önüne almalısınız: Şu anki ve gelecekteki aile durumunuz, iş olasılıklarınız (özellikle de kendi işinizi kurmayı düşünüyorsanız), borç seviyeleriniz, vs.

  4. Maksimuma çıkın. Ne kadar çok para yatırırsanız o kadar hızlı başarılı bir yatırımcı olursunuz. Yatırım planınıza mümkün olduğunca çok para ayırın, bu sizin yaşamınızdaki lüks şeylerin çoğundan vazgeçmenizi gerektirse bile.

  5. Öğrenmek kazanmaktır. Portföyünüzdeki menkul değerler hakkında bütün kararları vermeye yetecek kadar çok şey öğrendiğinizde finans geleceğinizin kontrolünü ele geçirmiş­siniz demektir. Yatırım ve finans hakkında bulabildiğiniz her şeyi okuyun, izleyin,dinleyin. Foneria TV'ye takip etmeyi unutmayın Bütün bu emeğinizin ödülü maddi açıdan daha rahat bir hayat sürmek için yararlanabileceğiniz bir birikim olacaktır.

  6. Parayı çalışır vaziyette tutun. Evinizdeki kısa vadeli maddi krizleri karşılamak için yatırımlarınızdan para çekme veya onlara karşılık borç para alma yoluna sapmayın. Uzun dönemli maddi hedeflerinizi karşılayabilmeniz için yatırdığınız paranın zaman içinde görevini yapmasına izin vermeniz önemlidir. Finansal bir engele rastlarsanız yatırım paralarınızdan yararlanmayı düşünmeden önce sorunu aşmak için başka yollar bulmayı deneyin.


Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Beğenin, paylaşın ve hep yatırımda kalın 🖖

36 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page